יום שלישי, 13 בדצמבר 2016

פסטה עם תפוחי אדמה pasta con patate

כרמלה חמותי מכינה סוג של מרק עם תפוחי אדמה ואז מוסיפה את הפסטה מנה מחממת ומנחמת לימים קרים,באיזור שלנו פחות נהוג לאכול מרקים כך שבהגדרה זה פסטה עם רוטב מרק ולא מרק עם פסטה :) מנה שהתאימה לי היום במיוחד עם כאבי הגב שלי מהירה כזו ושחייבים לאכול!
עוד אחת ממנות הפסטה שאכלתי לראשונה רק באיטליה, טוב זו בעצם לא חכמה את הרוב אכלתי שם לראשונה, תודו שבפסטה עם תפוחי אדמה עדיין לא נתקלתם.
הפעם עם סוויצ' קטן סופר טעים.

למצרכים
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
ציר מרק ירקות (מי מרק ירקות שנשאר לכם או אקסטרה שהכנתם)
זעפרן (בדומה לקורט מלח קורט של חוטי זעפרן מושרה ברבע כוס מים רותחים שלוש שעות מראש)
שמן זית
פטרוזליה קצוצה
מלח, פלפל 
בוטנים או אגוז אחר
פרמזן
25 גרם חמאה

לטגן את קוביות תפוחי האדמה בשמן זית (לא להתקמצן עם השמן) עד שמשחימות קלות (מעט כמו צ'יפס אבל לא) כשהקוביות שזופות להוסיף כשלוש מצקות של ציר מרק ירקות ואת חוטי הזעפרן עם המים הצהובים שלהם.
לבשל מספר דקות על אש נמוכה עד שתפוחי האדמה מתרככים והרוטב מסמיך. בשלב זה להניח את החמאה מעל ולתבל במלח ופלפל שחור להוסיף מצקת נוזל.
במקביל לקלות קלות על מחבת או בתנור בוטנים טריים מוסיפה חצי מהם לרוטב שלי, מיד אחר כך את הפסטה עצמה וחופן של פרמזן מגורד מעל הכל. לערבב הייטב ולהוסיף נוזלים לפי הצורך, בהגשה לפזר מעל את שארית הבוטנים ופטרוזליה קצוצה.
בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415