יום שני, 24 באפריל 2017

מאפה פלפלים ואנשובי של כרמלה


ביקור אצל אמא הוליד שקית גדולה של פלפלים טריים היישר מהשטח כבר כמה ימים שחולמת על המנה הספציפית.....באחת הארוחות אצל כרמלה (חמותי) הוגשה לנו מנה שנראתה כאילו הורכבה משאריות, היו שם פלפלים קלויים, צלפים, אנשובי, פנים של לחם ישן הם נערמו בתבנית אפיה ויצרו מעדן! 
מנה זו של פילפלים בתנור מקורה בדרום איטליה, עתיקה, פשוטה מזכירה אולי סעודת פועלים או ארוחה של פשוטים (כל כך לא)  ומספרת איזה סיפור שעדיין לא פתרתי, מוגשת כאנטיפסטי או כתוספת למנת בשר או דגים, להיום פנקתי את עצמי בצהריים וכמו שניתן לראות על גבול הליקקתי גם את התבנית :)  ללא ספק מנה של מלאכים. 
חובת הכנה לאוהבי פלפלים ואנשובי!!
 מצרכים:
4-5 פלפלים מתוקים קלויים וקלופים
שן שום
פטרוזליה קצוצה
אורגנו
שמן זית
חופן זיתים שחורים
5-6 פילטים של אנשובי איכותי
7-8  צלפים במלח שטופים 
מיץ מחצי לימון 
3-4 פרוסות לחם ישנות רק החלק הפנימי מפורק

לערבב בקערה את כל חומרי הגלם  
 להניח אותם בתבנית או כלי אחר חסין אש, ולאפות כרבע שעה עשרים דקות בחום בינוני עד השכמה.
אחר כך פשוט להינות!!!

2 תגובות:

  1. כמה פשוט, כך גאוני : ניצול שאריות וחומרי גלם מעולים עם ריחות עזים של שמש וים, תודה !!!

    השבמחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415