באיטליה משלבים לא מעט קיטניות במרקים או עם פסטה, שילוב מנצח שזכיתי לטעום לראשונה אצל כרמלה אמא של מיקלה, פסטה עם חומוס/ שעועית או עדשים נכנסו לרשימת המועדפים אצלנו ולא רק בחורף.
אכילת מרק עדשים בערב ראש השנה על פי המסורת מביאה מזל, שפע ושגשוג, נהוג לקבל כך את השנה החדשה בכל רחבי איטליה, כל איזור ומרק העדשים שלו, לא מעט וורסיות ומתכונים לאותה מנה מסורתית, מוגש אצלנו בסוף הארוחה אחרי הפסקה קצרה מכל המנות האינסופיות האחרות, רגע לפני שנכנסת השנה החדשה מאוחר מאוד בלילה ומיד אחר כך שרועים על הספה לעוד הפסקה כי הרי מי יכל ללכת לישון על בטן מלאה :).
מחמם, טעים, מזין, בריא וקל להכנה.
מצרכים
250 גרם עדשים
חבילת ערמונים בוואקום חתוכים לקוביות
חמאה
שמן זית
2 שיני שום
טימין
מלח
פלפל
עלה דפנה
בצל קטן קצוץ
צ'ילי גרוס
שליש כוס עגבניות מרוסקות
**ניתן להוסיף קוביות סלרי וקוביות גזר (אותם מוסיפים בשלב הטיגון)
כ 2-2.5 ליטר מים או ציר ירקות
לבשל בסיר את העדשים עם מים עד ריכוך, במחבת או סיר נוסף לטגן בחמאה ושמן זית את הבצל, השום והצ'ילי, ובהמשך להוסיף את הערמונים לדקה קלה ואחר כך את העגבניות, לפורר פנימה 3 ענפים של טימין ולחבר בין שני הסירים, לתבל במלח ופלפל לפי הטעם ולבשל עוד 10-15 דקות.
במידה ורוצים לשלב פסטה מוסיפים פנימה או שמגישים מעל פסטה מבושלת כמעט עד הסוף ועוד דקה שתיים בתוך סיר העדשים.
בהגשה זילוף של שמן זית וגבינת פרמזן או חתיכות של גבינת קצ'קאבלו כמו שמיקלה אוהב שנמסות עם החום של המרק ואני מסתדרת עם גבינת ריקוטה מעושנת שנותנת ארומה וטעם אחרים.
פסטה מתאימה היא מיסקיאטה( מעורבת) ספגטי שבור, דיטלוני ריגטי (צינורות קטנטנים)
ניתן לאכול סמיך כתבשיל או דליל יותר כמרק.
נראה מעולה, בהחלט מנסה אחרי כריסמס. קר באנגליה, וזה יהיה חלק מהתפריט שלנו השנה ל New year’s dinner. תודה על השיתוף��
השבמחקתודה רבה מחכה לשמוע :) עד אז שנה אזרחית טובה
מחק