יום שבת, 29 בדצמבר 2018

BRUTTI MA BUONI מכוערים אבל טעימים 3 מרכיבים בלבד ללא, גלוטן שמן או חמאה

BRUTTI MA BUONI הן עוגיות שקדים או אגוזים, ממתק עני שמקורו בצפון איטליה אבל ניתן למצוא כיום בכל רחבי המגף, שמן אכן הולם אותן, מכוערות אבל טעימות החלק החיצוני קראנצ'י והפנימי רך ועסיסי.
אי אפשר שלא לאהוב אותן ולהתמכר בעיקר לטוב והטעים שבהן.
הן קלות להכנה, עשויות רק משלושה מצרכים, ללא גלוטן, או שומן (רק זה של האגוז) כשקצף חלבונים מחבר בינהם.
ישנם לא מעט מתכונים ודרכים להכנה זה הספציפי קצת אחר מכל עוגיה שהכנתם עד כה.

מצרכים:
2 חלבונים
150 גרם אגוזי לוז/שקדים או אחר קלויים
קורט מלח
150 גרם סוכר (אפשר בהחלט להפחית מהכמות)
להקציף את החלבונים עם קמצוץ מלח עד שמתקבל קצף גבוהה ויפה אחר כך בהדרגה את הסוכר.
אחר כך להוסיף את האגוזים קצוצים אבל לא עד מצב של קמח או אבקה.

לעטוף לתוך הקצף.
להעביר את הקצף לסיר עם תחתית כפולה ועל אש נמוכה לבשל כעשר דקות תוך כדי ערבוב עם כף עד שמצטמם הקרם והופך סמיך יותר.
 בעזרת שתי להניח במרחקים לא גדולים האחד מהשני קצת מהעיסה שהתקבלה וכמו השם נראה קצת מכוער אבל אל תשכחו שהתוצאה סופר טעימה.
לאפות 20-25 דקות בתנור שחומם מראש על 150 מעלות מתקבלות 18-20 עוגיות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415