יום רביעי, 19 באוקטובר 2016

פסטה ברוטב כרובית/ ברוקולי


מטורפת על כרובית בכל וורסיה מטוגנת, אפויה, בסלט, על האש, במרק YOU NAME IT, ועל גבול המכורה ל....פסטה עם כרובית, כן כרוטב לפסטה! 
מנה שנתקלתי בה לראשונה באיטליה כמו לא מעט דברים אחרים, כרובית בפסטה או ברוקולי עם פסטה רטבים שלא שמעתי עליהם לפני דרום איטליה ובטח שלא עלתה בדעתי המחשבה לשלב בין השניים. 
אלו מנות דגל אופיניות לאיזור ומאלה שמככבות אצלינו במטבח באופן קבוע, מתכון זהה בדיוק של זה עם הכרובית נעשה גם עם ברוקולי וכשגדל אצלי ברוקולי איטלקי cimi di rapa בגינה אז בכלל חגיגה שיכלה לעלות ברמה יומית על השולחן שלנו.

מצרכים:
שקית פסטה מסוג אוריקטה, קוואטלי, ספגטי שבור, או מיקס של ספגטי ופטוצ'יני או פסטה מסוג דיטלוני ריגטי (נינורות קטנים וקצרצרים).
כרובית בינונית לחבילת פסטה 500 גרם או שקית של כרובית קפואה/ ברוקולי
מלח
פלפל
כפית שטוחה של פפריקה מתוקה
שמן זית 
שן שום
אורגנו/סלרי
2 כפות עגבניות מרוסקות (מודה שאני לא תמיד שמה וזו בהחלט לא חובה)
לבשל את הכרובית במים רותחים עם מלח כשהראש שלה כלפי מטה ללא העלים ( סבתא לימדה אותי שזו הדרך לגלות אם יש בכרובית תולעת כך הן צפות למעלה).
 כשהכרובית מבושלת אבל לא מתפרקת מדי להוציא ולהניח על קרש חיתוך, לחתוך אותה לחתיכות קטנות 

לטגן שן שום במחבת עם שמן זית בנדיבות, להוסיף את הכרובית, הפפריקה המתוקה והאורגנו, (עגבניות מרוסקות למי שמוסיף אחרי שהכרובית טוגנה מעט).

אחרי שהכרובית מתבשלת ומטגנת מוסיפים נוזלים עד כדי כיסוי הכרובית מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים את הכרובית על אש נמוכה עד שמתרככת. בעזרת מזלג או מועך פירה לפורר את הכרובית אבל לא לרסק מידי כמובן שאפשר גם להשאיר חתיכות גדולות יותר.


לבשל את הכרובית ולצמצם מעט מהנוזלים, לתקן תיבול ולשפוך לתוך המחבת את הפסטה המבושלת, לערבב הייטב ולבשל דקה שתיים.
לזלף מעל מעט שמן זית, ולאוהבי הפקנטי ממליצה מאוד להגיש עם צ'ילי או שמן צ'ילי מעל, פרמזן מגורד ואני באופן אישי מאוד אוהבת לגרד מעל ריקוטה מעושנת ( גבינה שמכינים בדרום איטליה).
בתאבון!


4 תגובות:

  1. זה רק אני או שבתמונות מופיע תבלין צהוב כלשהו? אני לא רואה במתכון משהו לגבי זה
    האם זה חוויאג / קארי / כורכום?

    השבמחק
    תשובות
    1. זו כנראה זוית צילום או אור, שימי לב לתמונה האחרונה של הפסטה תוכלי לראות שזה לא צהוב :)

      מחק
  2. אחת הפסטות החביבות עלי. תודה אלופה.

    השבמחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415