יום שישי, 28 באוקטובר 2016

מזווה ומונחים


pomodoro עגבניה 
אולי הבסיס למטבח האיטלקי ישנם שמכינים שימורים בבית לכל המשפחה.
פאססאטה- הן העגבניות המרוסקות
פילטה הן השלמות המקולפות
קובטי הן הקוביות.

עשבי תיבול
 אורגנו, האורגנו האיטלקי שונה קצת משלנו גדל בהרים ונשאר ירוק לשנים.
בזיליקום- משתמשים לרטבים והכנת פסטו, לסלט לדוגמה קפרזה ( סלט עגבניות ומוצרלה).
רוזמרין- לרטבים, לבשר, דגים, תפוחי אדמה.

שום- להבדיל מאצלנו שמרבים להשתמש בשום באיטליה יש הרבה שמניחים את שן השום בשלמותה במחבת רק לקבלת הטעם ואחר כך מוציאים וזורקים.

גבינות
פרמז'אנו גבינה שמקורה בצפון איטליה משמשת לתיבול, לגרוד מעל פסטה פיצה ועוד.....(ישנו פוסט שלם בנושא)
מוצרלה- גבינה שמקורה בחבל קמפניה שם נעשית מחלב בופאלה ונחשבת לטובה ביותר, נאכלת טרייה, מעל פיצה ובבישול.
קצ'קאבלו- מקור דרום איטליה חבל קמפניה, ממשפחת המוצרלות ( פסטה פילטה) נאכל טרי, מיושן, מטוגן, מעל פסטה ובבישול.
פקורינו- גבינה שעשוייה מחלב כבשים מקורה גם הוא בדרום איטליה גבינה קשה שימוש כמגורדת על פסטה או בתבשילים.
גראנה פאדנה- גבינה שמקורה בצפון איטליה נוהגים להתבלבל בינה לבין הפרמזן, שימושים במטבח זהים לאלו של הפרמזן.
ריקוטה- גבינה שמייצרים ממי הגבינה מקורה בדרום איטליה ומשמשת כבסיס למילויים של פסטה, לקינוחים, נאכלת טרייה או קשה.
מסקרפונה- גבינה שמנת כבדה מאוד שמשמשת להכנת קינוחים בינהם טירמיסו, ישנם גם שימושים בגבינה מדי פעם ברטבים.

פיטריות
פורטובלו
פורצ'יני
טרטופו ידועות בשם כמהין

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415