בהמשך לתוכנית בישול שהתקיימה אתמול בערב ( מבלי להזכיר את שמה של התוכנית) והחוסר הבנה לגבי הגדרה למונח פסטו.
פסטו זו משחה/ ממרח, הפסטו היותר מוכר לנו בארץ הוא אומנם פסטו של בזיליקום רק שבאיטליה קיימים עוד רבים אחרים, למעשה לכל מחוז באיטליה יש את הפסטו שלו, הרעיון בכולם דומה והמרכיבים הם אלו שמשתנים.
אגב גם לפסטו המוכר לנו יש וורסיות שונות המשתנות מאזור לאזור, יש עם צנוברים, עם שקדים יש עם אנשובי ועוד....
לפסטו הבא קוראים פסטו סיצ'יליאנו PESTO SICILIANO ומקורו כאמור בסיצליה, כל מרכיביו נכנסים למגי'מיקס בלנד קצר וגמרנו, הוא לא מהפוטוגנים (מאלו שמצטלמים יפה) אבל הוא טעים, רענן ושווה הכנה.
למצרכים:
חופן של עגבניות שרי
2-3 כפות של גבינת ריקוטה (במקור ריקוטה של כבשים)
10 יחידות פיסטוק מקולף
10יחידות שקדים מקולפים
חתיכה קטנה של פרמזן
שמן זית
מספר עלים של בזיליקום טרי.
שן של שום.
מלח.
את כל המצרכים הנל מכניסים למג'ימיקס, לאחר טחינה לשפוך אותם למחבת ולהוסיף כמצקת ממי הבישול, לבשל מעט ומעל הרוטב לשפוך את הפסטה שבישלתם, לערבב הייטב ולבשל דקה נוספת, ( במידה וחסרים נוזלים להוסיף, במידה ורטוב מדי לבשל מעט יותר).
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415