יום שבת, 31 במרץ 2018

ארטישוק אלרומנה Carciofi alla romana

בעונה של הארטישוקים קונה כמה ארגזים חלק מהם מפרישה לטובת ארטישוק אלרומנה כי ממש ממש חייב.
לא מכירה מישהו שלא אוהב, חתוכים, שלמים, במשקל או בצנצנת, נחשב לדליקטס ועולה לא מעט, כמו רוב הדברים האחרים אם אפשר לייצר בבית זה בשבילי ולרוב הבחירה תהייה להכין לבד!.
על פיצה, בפסטה בתבשיל בכריך או בסלט, סתם גם כמו שהם נפלאים נקודה.


מצרכים:
ארטישוקים טריים
שמן זית 
מים
(יחס מים ושמן הוא שנים מים אחד כוס שמן זית)
לימון

למילוי:
פלפל שחור גרוס
פטרוזליה 
שום 
מלח
עלי מנטה,
להניח את כל מצרכי המילוי פרט למלח ופלפל על קרש חיתוך ובעזרת סכין ללקצוץ אותם יחדיו, להוסיף את המלח והפלפל ולערבב.  
הזן שנהוג להשתמש בו הוא של ארטישוק רומי, מעוגל יותר ולא קוצני.
יש לנקות את הארטישוק מהעלים העליוניים, לחתוך את הראש, לחצות לשניים ולנקות בעזרת כפית את השערות שבפנים
בשלב הניקוי והחיתוך יכולים להעזר במתכון של סלט ארטישוק קר בקישור מופיע תהליך מדוייק של הניקו בליווי תמונות.
או בסרטון של הארטישוק היהודי (בסרטון זה ניתן לראות ניקוי ואז צריך לחצות לשניים ולהוציא את השערות)
את הארטישוקים החצויים להניח במחבת עמוקה (ניתן להשתמש בארטישוקים קטנים שלמים מבלי להוציא את התוכן, במקרה הזה ממלאים בין העלים את המילוי ומניחים בסיר כשהראש החתוך כלפי מטה) בכל חצי ארטישוק להניח מעט מילוי מעל הכל לצקת את המים והשמן זית (את השמן כדאי לזלף מעל הארטישוקים) לסחוט מעל לימון, לתבל בפלפל שחור גרוס ומלח מעל הכל ולהביא לרתיחה, כשרתח להנמיך את האש לכסות במכסה ולבשל עד שהארטישוק מתרכך בדיקה באמצעות קיסם או שיפוד בלב הארטישוק.
אשמח לשמוע מכם שתפו אותי אם הכנתם
ועד אז בתאבון! 

2 comments:

  1. נראה טוב, אפשר לשמור בצנצנת?

    השבמחק
    תשובות
    1. בכדי לשמר בצנצנת צריך לפסטר את הצנצנת ולסגור סגירה ארמטית אחרת יצור עובש.
      ממליצה לבשל קצת פחות כי השימור בשמן ימשיך לרכך את הארטישוק מעט.

      מחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415