טרפנו מהכל בכזו הנאה שרק מי שהיה כאן יבין, הכל היה כל כך טעים וכל ביס היה לעונג, ללא ספק עמדנו במשימה, חוץ מזה שהחוויה של להיות ביחד במטבח הייתה פשוט וואוו.
עוד לא נפרדנו וכבר מתכננות את המפגש והאתגר הבא!
מתכונים מפורסמים כאן בבלוג ובבלוג של דורית בסלונה
לניוקי עדשים:
300 גרם עדשים שחורות משקל אחרי בישול וסינון
כ 80 גרם קמח
לטחון את העדשים כשהן עדיין חמות, לקרר ולהניח על משטח עבודה או בקערה בבסיס לפזר חלק מהקמח, מעליו את פירה העדשים, להוסיף את יתרת הקמח בהדרגה ולפי הצורך, לא להתפתות להוסיף יותר מדי וגם לא ללוש יתר על המידה עלמנת שהניוקי לא יצאו דחוסים מדי.
2, 3 דקו, הניוקי צפים דקה נוספת והם מוכנים, להוציא בעזרת כף מסננת ולרוטב.
לרוטב תרד
לטגן קלות שן של שום בשמן זית, להוסיף חצי חבילת תרד טרי לטגן אותם גם כן מעט, לתבל במלח ופילפל להעביר לבלנדר ולטחון, חצי מהכמות להניח בצד ולחצי השני להוסיף כשתיים שלוש כפות שמנת מתוקה לטחון יחדיו.
להגשה:
להניח בתחתית הצלחת מהרוטב הבהיר, מעל נגיעות מהרוטב הכהה, לסדר את הניוקי בצלחת, מעל השתמשתי במלח שחור ופרמזן שגורד בעזרת קולפן וצ'ילי כמובן שמוזמנים לקשט כרצונכם.
לרוטב ארטישוק השתמשתי ב 3 ארטישוקים טרים אותם יש לקלף לנקות ולפרוס כמו בסלט ארטישוק חיי
את פרוסות הארטישוק לטגן בשמן זית עם שן שום עד להשחמה קלה (לערבב מדי פעם)
להוסיף פחית של עגבניות משומרות או קצת יותר מחצי בקבוק עגבניות, לתבל במלח פלפל ומעט אורגנו,להוסיף כרבע כוס מים ולבשל כחצי שעה עשרים דקות אפשר להוסיף ארטישוק אלרומנה פרוס או ארטישוק בגריל משומר גם כן פרוס, להוסיף נוזלים במידת הצורך.
כשמוכן להכניס לתוך הרוטב פסטה מבושלת לערבב דקה שתיים לוודא שהפסטה עטופה הייטב ולהגיש עם מעט פטרוזליה מעל ופרמזן.
הי, נראה מדהים.
השבמחקאפשר גם מעדשים כתומות?
מאמינה שכן לא נסיתי :)
מחק